The one design is in your head

Днес боядисвах

Днес пуснах манифактурата на пълна мощност и най-сетне изпрах и изгладих три готови бродерии. Освен това направих първия си опит за боядисване с чай. Цветът се получи един такъв бежово-кафеникав, me husband ме застреля с репликата „прилича на лейкопласт“, но наистина, всъщност е абсолютно същият цвят :) Явно чаят беше много, защото аз исках нещо по-бледо, но така просто имам повод да опитам пак и то с различни цветове. Докато правех теоретичната подготовка на какво ли не се начетох като варианти на оцветители – от грануфорин за зелено до някакъв лекарствен мехлем за жълто. Но любимото ми е розовото – постига се най-добре като забравиш някоя червена дреха в пералнята :)

Advertisements

Comments on: "Днес боядисвах" (2)

  1. Аз успях да постигна деликатния нюанс „лейкопласт“ върху един панталон, но все още си остава мистерия за мен кой от спътниците му в пералнята му го причини. Много ми се иска да пробвам да боядисвам с чай или с кафе, но все не ми стига смелост ^^“

  2. Всъщност като изсъхна цветът избледня и стана много приятно средно към светло бежово, точно каквото исках. Доволна съм. Опитай, изобщо не е трудно и не иска много усилия, освен това технологията търпи всякакви вариации, основното е накисване в чай/кафе, другото е по желание :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Облак от етикети

%d bloggers like this: