The one design is in your head

И пак за феминистките

Току-що си изведох точно защо ме дразнят: те са една особена категория хора, които викат на бялото черно и при това се сърдят, когато останалият свят не се съгласява с тях. В крайните случаи и го наричат (останалия свят) с обидни думички.

Не всички са такива, но на други не съм попадала.

Поводът е http://openlyfeminist.blogspot.com/2009/02/blog-post_18.html (където уж не влизам, но на този компютър отметката в блогосферата не е махната и го видях).
Значи, накратко: възмущението на Петя (авторката на блога) е, че някой си е позволил да спомене, че Даника Патрик не може да се състезава на едно ниво с мъжете в автомобилния спорт, по-точно във Формула 1. По-надолу в коментарите няколко човека й обръщат внимание че то, таковата, жените наистина не са на едно ниво с мъжете в спорта, нали така, все пак, таковата, резултатите от състезанията… На което Петя отвръща, че първо, „не бива да лишаваме жените и мъжете от възможности, само защото принадлежат към единия или другия пол, когато половите различия нямат отношение към конкретната задача“ и пита „Защо автомобилизмът се води за силов спорт?“ (с което показва, че си няма представа от автомобилния спорт, Формула 1 и физическите натоварвания там) и второ, че Даника печелела по същите правила като мъжете и никой не ги променял заради нея (с което пак показва, че не знае за какво говори, защото Даника не е спечелила кой знае какво и е известна повече с фотосесиите си и факта, че е жена в мъжки спорт, отколкото като добър състезател). Да, все пак я има там, да живее тази победа на феминизма, ура, а сега може ли да се върнем в света на нормалната логика?

Advertisements

Comments on: "И пак за феминистките" (11)

 1. Напълно споделям мнението ти за изявите в този блог. Не го чета и аз, ама попаднах на разни мнения за него тук-там.

  А моето мнение е, че жената просто търси слава и посещаемост на блога си – не друго… Нали знаеш за щекотливите теми…

 2. Моето лично впечатление е, че тя наистина се вълнува от феминизма и може да се каже, че живее с тази философия. Но това е довело до момент, в който вижда света изкривен и вижда неправди дори там, където ги няма. Това е моето впечатление.
  Една феминистка от типа, за който говоря, тук би се намесила и би казала, че слепите сме ние да не виждаме крещящите неправди и за това са виновни стереотипите в обществото и патриархалното ни възпитание…

 3. Аз не я познава достатъчно, за да знам, че живее с тази философия, но начинът по който пише ме кара да си мисля, че само позира.
  Интересно ми е тогава какъв е съпругът й, който разбира се не е българин, защото според нея българските мъже са нещастници /според нейно изказване в списание Едно/…

 4. Американец е :)

 5. Да де, аз знам, че е чужденец, по-скоро ми е интересно какъв е като характер, за да може да живее с такава жена, ако тя наистина вярва в това, което пише…

  Ама нейна си работа…

 6. Точно преди половин час се фъсссмущавах на глас в офиса върху тази публикация. OF е вредно място за психическото здраве на четящите.

  Много обичам, когато някой започне пропагандира равенство между мъжете и жените по отношение на спорта. Равнопоставеност – да, равенство – в някоя паралелна вселена. :)

 7. Ееее пък! Точно бях намислила да пиша подобен пост на този от Дневник. Язък, изпревариха ме! :)

  Не го знам този блог, но като прочетох публикацията на авторката, веднага усетих, че тая жена хич не е наясно какво говори. Обаче истината е, че изречението „От друга страна, остава научно доказаната истина, че психическите и физически различия между двата пола не позволяват на жените да се състезават на едно ниво с мъжете.“ и на мен ми направи впечатление. То е вярно, доколкото една жена не може да се състезава с мъж в бокса, да речем. Обаче във Ф1 нещата изобщо не са такива, там карат пилоти като Антъни Дейвидсън, за който ако се разровите, ще видите, че не е кой знае колко за завиждане физически :) Като се има предвид, че има жени гюлетласкачки, боксьорки или щангистки, аз изобщо не съм на мнение, че жените нямат способности да се състезават във Ф1. Просто тая Даника Патрик не е кой знае какво като състезател за нещастие.

 8. Не пречи да си напишеш своя пост, на мен ще ми е интересно мнението ти като разбирач :)

 9. Ами то не остана кой знае какво да се пише, освен това, че мястото й щеше да е във Ф1, ако прилагателното пред името й беше „бързата“, но докато единствените определения са „атрактивната“, „сексапилната“ и „мадамата“, май е по-добре да не се навира там, че да не става за резил.

 10. @CarreraGT: има известна разлика между издръжливост и физическа сила, в автомобилизма е по-важно първото. Че при огромните скорости е малко като при космическите полети – не че жени не могат да ходят и в космоса, ако имат такова желание. Но разумните хора все пак не се врат там, където организмът физически няма да издържи. В това число и мъжете, които съзнават лимитите на собствената си физика :)

 11. @Acnapyx, пак горещо ще ти препоръчам да видиш телосложението на Антъни Дейвидсън :) Изобщо не съм съгласна, че това, което липсва на жените, е издръжливост. Във Формула 1 е имало и пак ще има жени състезатели, просто е рядко явление по същата причина, поради която са рядкост хетеросексуалните мъже – фризьори – не ги влече.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Облак от етикети

%d bloggers like this: