The one design is in your head

Докато творях предишния си километричен пост, осъзнах, че има и други двойки и изпълнения, за които бих искала да пиша. В крайна сметка май ще се получи нещо като the best на шоуто – изцяло според личните ми впечатления и вкус, разбира се. И вместо да го правя само за себе си, ще го споделя :)

(пак ще има много клипове)Най-лесно ще ми бъде да карам хронологично, така че започвам от втория и третия концерт. Пропускам първия, защото там двойките се представяха, беше им първото излизане пред публиката и за истинско пързаляне почти не може да се говори. Втората тема беше „танци на народите“ и беше разделена в два дни, защото всичките 19 двойки не се събираха в един. Няма да споменавам тези двойки, за които вече писах, вместо това ще обърна внимание на другите програми, които харесах.

Вера Брежнева и Вазген Азроян много ми харесаха заради темата (фински танц), веселата идея, музиката и хореографията, но и заради прекрасното настроение, с което се пързаляха – усмивките не слязоха от лицата им и при най-сложните елементи. Самият профил също е весел; мисля, че ако бяха останали по-дълго в проекта, щяха да бъдат много приятни за гледане. В контраст с публичния образ на секс бомба, Вера ми направи впечатление на земна жена с прекрасно чувство за хумор и самоирония. Танцът започва от 2:17.

Анастасия Макеева и Александър Абт имаха лош късмет през този ден: проблем с костюма на Настя почти провали танца им. Въпреки това ги харесах, както казах – Саша ми е любимец, а и някак въпреки грешката програмата е много въздействаща (начало – 2:28):

В заключителния епизод те имаха възможност да повторят програмата и този път всичко беше както трябва, макар че ми се стори, че Анастасия е позабравила някои от уменията си и усещането не беше същото (от 1:18):

Следват Екатерина Стриженова и Алексей Тихонов с чардаш. За този танц те получиха максималната възможна оценка, 12 – 6.0 за техника и 6.0 за артистичност. Наистина бяха много впечатляващи на фона на другите двойки, които не бяха съвсем перфектни в тези първи състезателни изпълнения (от 1:40):

Един от най-впечатляващите танци тази вечер беше на Татяна Навка и Вадим Колганов, но те май заслужават отделен пост (очаквайте скоро… няма ли край?).

Втората тема (отново разделена на две части) беше „песни от съветската епоха“. Тук изпъкнаха Маргарита Дробязко и Дмитрий Милер – красива песен, лирична история за влюбване, много сложна технически и перфектно изпълнена програма. Особено ме впечатлиха поддръжките – за мъж-непрофесионалист това не е никак лесно, а за партньорката му може да бъде и доста опасно. (начало – 1:56)

Другата ярка програма беше на Валерия Ланская и Алексей Ягудин – „Черный ворон“, народна песен, която обаче всички свързват с един филм за Чапаев и затова влиза към съветските :) Алексей е войник, а Лера – смъртта му. Танцът е много проникновен, напълно въплъщават разтърсващата песен (1:48).

Шестият концерт (четвърто излизане на леда) беше на тема музика от чужди филми. Гениални номера нямаше, но три танца бяха много впечатляващи и си заслужават да бъдат споменати:

Альона Бабенко и Роман Костомаров – „Шербургските чадъри“. Красива, артистично изпълнена програма, вълнуваща музика, много красива поддръжка към края. (от 1:48)

Мария Петрова и Константин Цзю – анимационният филм „Анастасия“. Това е една от най-интересните двойки – бих я нарекла дори куриозна. Костя е известен боксьор и с такива професия и телосложение беше общо взето последният човек, когото можех да си представя да се пързаля на леда. Оказа се обаче, че спортната закалка и упоритостта помагат много. Костя постигна големи успехи и двамата с Мария имаха запомнящи се програми. Отличаваха се с уникалните си рискови елементи – физическата сила му помагаше да прави такива поддръжки, каквито никой друг от мъжете-аматьори в проекта не би могъл (и посмял) да изпълни. Тази програма ме впечатли именно с такава смелост на толкова ранен етап, но също и заради песента, която ми е от любимите, и великолепния грим, който преобразява Костя (моментът на появата му си струва). (от 1:48)

Седми концерт – темата е песни от детството. Тук видяхме може би най-гениалната програма от този сезон на шоуто, а още повече ме радва това, че я изпълниха нашето момиче Албена Денкова и Тимур Родригез. Програмата е вдъхновена от руското „Лека нощ, деца“ и куклените персонажи Хрюша и Степаша, с които са израснали много деца. Танц с прекрасно настроение и лекота, и смешен, и трогващ, наистина връща в детството. Журито се разсипа да ги хвали и имаше защо. (от 1:16)

Другото забележително изпълнение от този ден беше на Альона Бабенко и Роман Костомаров – „Пиф-паф, ой ой ой!“. Отново гениална постановка, но за комичния ефект е необходимо да разбирате текста на песента (ето го), защото мелодията е сериозна опера. Моя любовь, моя морковь… уникално :) (от 1:36)

Харесвам още един танц на тази двойка – от следващия концерт. Темата е малко неясна, първо беше джаз, после стана дуети… И така половината участници танцуваха на джазови дуети, а другите – на най-разнообразни. Закачката е в текста на табелата в края :) (от 1:58)

Анна Семенович и Павел Колобков – още една двойка, която за съжаление си тръгна твърде рано. Причината беше, че Павел дойде последен в проекта, като замяна на музиканта Алексей Кортнев, който се контузи тежко и нямаше как да продължи участието си с Аня. Павел е шампион по фехтовка и, както сам сподели, за него бе предизвикателство не само да се научи да се пързаля, но и да покаже артистичност на леда, защото във фехтовката се иска точно обратното – минимум емоции и съсредоточеност. Определено са една от двойките, за които съжалявам, защото си тръгнаха точно когато Павел вече бе започнал да наваксва и да се пързаля добре. Самата Анна е единствената бивша фигуристка, която не помнех като състезателка – познавах я от светските хроники и за мен беше изненада, че се пързаля. Въпреки че фигурата й е едричка, на леда тя е пъргава и грациозна. Аня е много положителна и весела по характер, не й липсва чувство за хумор и тя самата се шегува с това, че партньорът й трябва да вдига 200 килограма :) Музиката е от „Гардемарини, напред!“ – „Песня о любви“. (от 1:50)

Девети концерт, нова тема – песни от руски филми. От този ден най-много харесах програмата на Ирина Лобачова и Владимир Шевелков (ето един истински гардемарин, който също влезе със закъснение на мястото на контузилия се Сергей Жигунов, но напредна бързо и стигна до финала) – вероятно заради живата и доста прилепчива песен, но и самата постановка е забавна и добре изиграна. (от 1:36)

Мария Петрова и Костя Цзю изпълниха много красив танц, този път на сериозна и тъжна тема: започва войната и двамата влюбени се разделят, може би завинаги. (от 1:12)

Другата програма, която ме впечатли този ден, беше пак хумористична, че и със сходна на първата песен – само че тук става въпрос за хусари :) Олеся Железняк и Максим Маринин, който изглежда много различен с униформата и с тези безподобни мустаци :) (от 1:50)

За съжаление на 11-тия концерт Олеся и Максим си тръгнаха, но на прощаване показаха най-добрата си програма, като за пореден път ме накараха да съжаля, че двойката напуска точно когато започва да й върви пързалянето. Темата е войната (за руснаците няма нужда да се уточнява коя – Великата отечествена), но танцът е лек и радостен. Олеся просто блести в тази програма и показва, че можеше да постигне още много, ако беше останала в проекта. (от 2:45)

Албена Денкова и Тимур Родригез също бяха решили да избягат от драмата и в резултат се получи позитивен, дори смешен танц за моряка, който се връща в отпуск. Падането накрая не беше предвидено, но сякаш прибави към комичния ефект :) Мисля, че програмата ми харесва толкова заради песента – „На побывку едет молодой моряк“. (от 2:52)

Тринадесети концерт – песни на Муслим Магомаев. „Вдоль по Питерской“ – наистина прекрасен танц на Мария Петрова и Костя Цзю, един от най-запомнящите се за цялото шоу: (от 3:06)

Със следващото видео ще сменя тона – петнадесети концерт, темата е класическа музика. Екатерина Гордеева и Егор Бероев с програма по музика, която означава много и за двамата – Рахманинов, „Вокализа“. Това изпълнение ме трогна много, няма да обяснявам точно защо, както Катя и Егор избраха да не обясняват идеята на танца и да оставят на всеки да го възприеме сам: (от 2:05)

Разбира се, класиката няма да е класика, ако не търпи и гавра – Ирина Слуцкая и Гедиминас Таранда с „Лебедово езеро“. Двамата бяха номинирани за изгонване и споделиха, че са били решили да се забавляват като за последно – с доста интересен резултат :) Идеята е донякъде открадната от едни акробати, но е достатъчно оригинално развита и се получи добре: (от 2:19)

Последният напън вече е настал :) Финалът нямаше определена тема. Харесах си четири изпълнения:

Валерия Ланская и Алексей Ягудин – песента „Я полюбила вас“ на Земфира се оказа много интересна, вероятно заради нея тази програма ми харесва толкова. Разкопчаването на блузката беше непредвиден момент, но това не им попречи. Харесва ми как вече са сработени като истинска двойка: (от 2:00)

Маргарита Дробязко и Дмитрий Милер – нещо сложно, което се развива отзад-напред във времето – идеята ме впечатли, макар да не разбрах съвсем дали краят е началото или е алтернативен край – като че ли все пак второто. (от 1:37)

Маша Петрова и Костя Цзю с драматична история. Песента е от мюзикъла „Граф Дракула“ – „Любов и смърт“. Не са перфектни технически, но компенсират с артистичност – Костя е неузнаваем с този грим и показва голямо актьорско майсторство. (от 1:43)

И отново Катя Гордеева и Егор Бероев с история за вдъхновението от великата музика :) Освен че е забавна и оригинална като идея, тази програма е доста впечатляваща технически – поддръжки и дори скок с изхвърляне, всичко изпълнено перфектно. (от 2:10)

Накрая няма да има програма, която да е най- за целия „Ледников период“. Всяко от изпълненията през сезона ми е харесало с нещо, дори онези, които не включих тук, и ми е трудно да ги класирам дори в някакъв топ 10, какво остава да определя първо място. Очаквайте скоро третия и (надявам се, че си е изтощително) последен такъв пост, посветен специално на двойката Навка – Колганов :)

Advertisements

Comments on: "Втора порция програми от шоуто „Ледников период 2“" (2)

  1. Супер ревю, браво! Много е увличащо това шоу.

  2. Благодаря :) Ти беше ли го гледал преди?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Облак от етикети

%d bloggers like this: