The one design is in your head

Отново на протест

Днес отново бяхме на протест, свързан с поредната простотия, приета от управляващите – следене и съхраняване на информацията за действията на потребителите в интернет. Хубавото е, че се намират и свестни хора, които се борят срещу този абсурд. Информация се изписа достатъчно в нета, така че няма да описвам подробно за какво става въпрос. Личното ми мнение е, че подобни мерки 1) нарушават правата на хората, следователно 2) не трябва да се допускат; на всичко отгоре 3) са безсмислени и няма да са ефективни за предполагаемата цел, с която се оправдават (за други цели ще могат да се използват много удачно). Кой иска да бъде непрекъснато следен „за негово собствено добро“? Коментарът на една позната беше: „84-та“.

Малко снимки от протеста:

(цялата галерия е на адрес http://s147.photobucket.com/albums/r316/ghiblibg/Protest%20podslushvane/)

Приближавайки към мястото на събирането, установихме отново стабилно присъствие на полицаи. Честно казано, яд ме хваща като си задам въпроса защо за кибичене по протестите винаги се намират, а иначе, за опазване на реда – не ги търси…

Някои се бяха подготвили по-сериозно с протестните послания. Момчетата с шапките от фолио ме развеселиха, а за посланието от втората снимка мога да кажа само, че тази мисъл никога не трябва да се забравя!

Имаше много блогъри (хехе). Видях доста хора, които познавам „задочно“. За съжаление числеността на множеството не оправдаваше точно такова наименование. Изводите от всичко това – не особено слънчеви… Но кампанията в защита на правата на хората и здравия разум ще продължи.

Йовко Ламбрев дава интересна информация „отвътре“, а Мишел отново събира всички коментари на едно място.

Advertisements

Comments on: "Отново на протест" (6)

  1. Гледах по телевизията снощи и чесно казано -очаквах да има много повече хора :(

  2. ДА, ДА Даааааххх….. на подслушването…. ах, ох, аааааааах…. (Аз, ти и полицай = Българска (шведска) тройка) ПОДСЛУШВАЙ МЕ мили…

  3. Тази вечер искам да ме подслушва полицайка, моля вииии….

  4. Даниел Денев said:

    За незаконното подслушване на Интернет знам още от пролетта на 2007 – имам доказателства! То е част от нещо по-голямо! Понеже тогава е правено незаконно нямат право със задна дата да го озаконяват!!! Тъй като много от контактите ни са с граждани на държави по цял свят- нарушанат ли се техните права (наредбата тук не е наредба и там), и как да им обясним положението?!!! Имам информация за това, че доставчиците и мобилните оператори вече са закупили подслушвателните апаратури!!! Те не подкрепят протестите по тази причина. Все пак недооценяват факта, че ще останат без клиенти!!!!!!!!!! Обществото им плаща за информационни услуги, не за изповедник. Директивите на европейският парламент се тълкуват в България. Наредба № 40 на МВР е полицейски произвол и тя обслужва само и единствено престъпността. Никой в решенията на Европейският Парламент не изисква от нас подслушване в мащабите които ще бъдат озаконени!!! Отново Ви повтарям- това е Българско тълкуване!!! Въпрос над който мисля е: В кои европейски страни е въведено и озаконено такова мащабно подслушване и безконтролни провомощия са дадени на хора неграмотни да ги прилагат!!! Нарушаването на моралните ценности и основните принципи на демокрацията и християнсткият морал вдъхват убеждение в правотата на действията на терористите които виждат во това положение при което гласувалите демократични закони- сами не ги спазват!!! Това да бъдеш демократично избран на избори не те прави автоматично демократ, защото демокрацията не се подразбира- тя се защитава!!! Ако това е диктат, държа да го чуя обявено публично и да поискам политическо убежище от незаконният тормоз със законови средства!!!

Коментари са забранени.

Облак от етикети

%d bloggers like this: