The one design is in your head

Lifestyle и гъзарията

Тук имаше една чернова, която си стоеше от много време и съдържаше възмущението ми от така наречените лайфтайл списания и недоумението ми защо всъщност си ги купуват хората. След това прочетох нещо и черновата стана излишна. Онова, което прочетох, беше горе-долу следното:

Тези списания казват на хората как да се обличат и какви неща да си купуват, за да копират определен стил и класа.

Много е просто, но е толкова абсурдно, че не можах да го схвана сама. Не вярвах, че може някой да чете тези списания с такава цел. Затова са скъпи. Затова не казват нищо. Те просто узаконяват парвенющината. Стремежът да се покажеш като, хехе, изискан, а пък дали наистина този часовник ти харесва или просто си прочел, че въпросният модел бил много стилен и го носел не знам кой си, няма значение. Те съдържат и идеята, че е важно да купуваш някакви неща и че нещата, които имаш, те правят това, което си. Идея, която напълно презирам, разбира се.

Това до голяма степен се връзва с отношението ми към перченето, което в личния ми речник се казва „гъзария“. Перченето с неподходящи и излишни, но скъпи и „престижни“ в очите на някои неща. Показността. Стремежът на всяка цена да те забележат и да се възхитят на дрехите ти/ марковите ти очила / тунингованата ти кола. Нямам нищо против скъпите неща, всъщност ги харесвам, и имам доста скъп вкус :) Но гъзарията, стремежът да бъдат впечатлени другите с „имане“ – това ми е много смешно.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Облак от етикети

%d bloggers like this: