The one design is in your head

Честито ми

Имам си нови обувки и влязох (в?) магистратура.

С обувките се сдобих след цял следобед обикаляне на около 20 магазина. Винаги е сага когато си купувам обувки и затова гледам да го правя по-рядко, на няколко години. Подозирам, че проблемът е основно в отказа ми да търпя болка в името на външния вид. Положението обаче взе да става отчайващо. Трябваха пролетно-есенни елегантни черни обувки с нисък до среден ток. Оказаха се почти невъзможни за намиране, поне по Графа (може би трябваше да почнем от Пиротска и улицата под нея, там е другият район с много магазини). С майка ми и Ян тръгнахме от долния край на улицата и се отбивахме във всяко магазинче по пътя си, повечето от които чиста загуба на време, защото продават някакви модерни неща като за днешните патки. Разглеждахме по модела влизаме – не харесваме нищо/ зяпваме какви „творения“ се продават за 120 лева – излизаме. Свестни класически елегантни обувки има в 2 (два) магазина – единият е в началото на Графа, малко под центъра за плащане на сметки, другият е този на Марино Коста близо до Спортната палата. Цените определено не са ми по джоба, но това е магазинът, от който бих си купила почти всичко изложено :) Обикалянето продължи около три часа, накрая се добрахме до зад съдебната палата (никога не мога да запомня как се казват булевардите там и кой кой е) и хванахме последните минути преди затваряне на онзи магазин с готините обувки, покрай който минава трамваят. В крайна сметка след около 45 минути излязох оттам със заветната кутия. Това мерене дълго ще го помня, подозирам, че продавачките също. Смених поне осем чифта и накрая си взех единствения модел, който не ми смазваше палците. Обувките са с по-висок ток, отколкото възнамерявах, но пък си ги харесвам, пу-пу :)

В неделя с новичките обувки за късмет и с подкрепата на любимия се отправих към УНСС за кандидатстудентския изпит за магистри. Изпитът е компютъризиран тест с кръгчета, които се запълват върху картата за отговори. За 50-те лева такса получих бонус 2 тънкописеца и линийка, хехе. Класирането излезе днес и оценката не е лоша, така че съм приета и остава да се запиша… И да се чудя за какво ми е това, ама друго си е някак да си магистър, по-възвишено е и стои добре в биографията :) Добре че е родителското тяло да плати таксата (а тя хич не е малка), защото се оказа, че имам възможност да кандидатствам само за платено обучение – няма държавна поръчка за различна специалност от тази, която си завършил, блах. Ще видим какво ще излезе от цялата работа.

П.П. Понеже звуча много несериозно, искам да уточня, че все пак се радвам и се вълнувам и всъщност се отнасям сериозно към образованието си :)

Advertisements

Comments on: "Честито ми" (1)

  1. Мдам купуването на обувки беше одисея :) Отново честито за магистратурата, както казах въобще не съм се съмнявал.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Облак от етикети

%d bloggers like this: