The one design is in your head

„What appears as a demon,
what is called a demon,
what is recognized as a demon,
exists within a human being himself
and disappears with him.“

Milarepa. Himalayan yogi (A.D. 1040 – 1123)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Това е един прекрасен филм, който на второ гледане става още по-добър. Първият път го гледахме на DVD (издаден е от Мейстар и в момента се продава на смешно ниска цена, тичайте) и веднага решихме, че ще го гледаме още веднъж на кино. Добре, че го има Домът на киното, като сме на въпроса…

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Филмът е страшно красив. Не само с очевидното – пейзажите на Хималаите, но и с историята, която разказва, и начина, по който го прави. Режисьорът се казва Пан Налин, самоук е и първият му филм е Самсара. Този е дълъг 155 минути, но у нас се намира само съкратената версия от 115 – дори и в киното даваха нея, въпреки че в програмата беше обявена по-дългата. Разбрахме го на влизане в салона, но разочарованието не трая дълго, защото филмът става съвършен на второ гледане. Всички неясни моменти си идват на мястото, всички въпроси получават отговор. Историята е магическа; става въпрос за любовта на двама души, която надхвърля всичко останало. Но също и за смъртта, предопределението и баланса… Страшно е красива – знам, че се повтарям, но наистина в момента се чувствам като онзи ученик, който вместо да направи анализ на класическото стихотворение, само го изрецитирал, защото нищо повече не можел да каже. Филмът е пиршество за очите и душата, но не е за всеки. В него има много символизъм, много място за собствено тълкуване на едно или друго – но който има очите и сърцето, ще го разбере.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Актьорите са чудесни. Всичко се чете по лицата им, диалогът е оскъден, но повече не е нужно. Влюбих се в главната актриса, неземно красива жена с азиатско лице и зелени очи. Казва се Mylene Jampanoi и е дъщеря на китаец и французойка. Мъжът се казва Milind Soman и е индиец.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Официалният сайт е valley-of-flowers.com – разкошен е, има красив дизайн и много информация, включително снимки за сваляне. Разходете се, няма да съжалявате.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Облак от етикети

%d bloggers like this: