The one design is in your head

Мислех да пиша за шествието, организирано днес, обаче сутрешните новини ми предложиха много по-добра тема за пенявене: поредният протест на таксиметрови шофьори, които са блокирали противозаконно центъра на София и се държат да речем, хулигански, с хората, които се опитват да минат, а реакцията на МВР засега се изразява с това да прати полицаи да разтървават по-грубите схватки…
@#%& и държавата, в която живеем Sad

Председателят на Народното събрание излиза с реч пред депутатите, в която обяснява какво се е ангажирал да направи по проблема. Важно е да се отбележи, че Проблемът е не това, че таксиджии са блокирали столицата, а това, че тази нощ е убит един таксиджия. Междувременно хората не могат да отидат на работа или до болницата и им се пречи да свършат важни дела. Някакви жени на Орлов мост се опитали да намекнат на таксиметровите шофьори, че все пак, нали, такова, движението, като резултатът бил, че полицията се намесила да ги отърве. Тоест, полиция има, само че върши нещо друго вместо да осигурява ред. Какъв ти ред, като става въпрос за ония много специални хора, дето могат когато си поискат да блокират цялата столица и затова не е хубаво да ги ядосваме?

Аз не мога да схвана кое е това, което в момента пречи на шофьорите да си направят исканите от тях синдикат или застраховки и да спазват законите (между другото не би било лошо да почнат от оня за движение по пътищата). Какъв е освен това проблемът да си сложат преграда, която да разделя предната и задната част на автомобила и така да им осигурява сигурност (освен че трябва да се бръкнат да я платят)?

Значи, променям си реда в списъка за когато взема властта. Първи ще са таксиметровите шофьори, шофьорите от градския транспорт отиват на второ място.

А за шествието, колкото и да е странно, ми се промени мнението след като гледах сутринта по телевизията едни хора, които май искрено вярваха, че това нещо може да има някакъв положителен ефект. Досега го смятах за много голяма глупост без всякакъв смисъл освен да отвлича вниманието от истинските проблеми по този случай. Мина ми обаче мисълта, че може би това е единственият начин да се покаже на нашите политици (не на задържаните сестри, Либия, международната общност и космоса като цяло, а именно на нашите политици), че има една тълпа хора, на които им пука и които най-сетне са се сетили да искат действия и резултати. Знам, че всъщност не е така и тази тълпа хора не съществува, а е събрана изкуствено от непрестанното дуднене на наговорилите се медии, които се водят организатори – иначе щяха да се съберат много по-рано, когато бившите правителства пропускаха възможност след възможност да направят нещо по въпроса. Обаче, знае ли човек, може нещо у тия хора да се пречупи като се съберат на едно място и да се почувстват тълпа. Тълпа, която може да иска и може да действа. Политиците ни са показали, че това е единственото, което може да ги накара да се размърдат – доказаха го и тази сутрин с реакцията си към таксиметровата блокада.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Облак от етикети

%d bloggers like this: